Tarihçemiz

Okulumuz İstanbul ili Tuzla ilçesi Aydınlı Mahallesi'nde bulunmaktadır. Güzel ülkemize yaraşır bir eğitim-öğretim kurumu olan Osmangazi İlköğretim Okulu 13.09.1993 tarihinde İlkokul olarak hizmete başlamıştır. 1997 yılından itibaren 8 yıllık zorunlu eğitime geçiş ile birlikte Osmangazi İlköğretim Okulu olarak Eğitim-Öğretim faaliyetine devam etmiştir. 1993'ten günümüze değin mahallemizin genişlemesine paralel olarak öğrenci sayısı da artmıştır. Artan talebi karşılamak üzere yeni ve modern bir bina daha yapılmış; bu bina 2005 – 2006 eğitim-öğretim yılında faaliyete girmiştir. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması ile Osmangazi İlkokulu ve Osmangazi Ortaokul olarak ayrı binalarda eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Ayrıca OÇEM, Orta Ağır Zihinsel Engelli sınıflarını açarak 30'dan fazla öğrenciye hizmet vererek bu konudaki duyarlılığını da göstermiştir. Toplumsal değerleri özümseyerek gelişimi esas alan, hak ve özgürlüklere saygılı, Türkçeyi özenle kullanan; spora ve sanata hayatında yer veren nesiller yetiştirmek için 1993 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden okulumuz, bundan sonra da aynı bilinç ve titizlikle eğitim ve öğretimde daha birçok güzelliği imza atma arzusundadır. Son yıllardaki başarıları ile çevresinde tercih edilen okul olmuştur.

21.03.2022 309